‘Soylu’nun sanal devriyesi cinayet öncesi yakalamalı’

‘Soylu’nun sanal devriyesi cinayet öncesi yakalamalı’
Ankara’da 4 Haziran’da intihar etti denilen 19 yaşındaki Aleyna Çakır’ın birlikte olduğu Ümit Uygun tarafından daha önce defalarca şiddet gördüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunun ortaya çıkması ardından...

Ankara’da 4 Haziran’da intihar etti denilen 19 yaşındaki Aleyna Çakır’ın birlikte olduğu Ümit Uygun tarafından daha önce defalarca şiddet gördüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunun ortaya çıkması ardından tepkiler dinmiyor. Uygun hala tutuklanmazken şüpheli ölümün aydınlatılması talep ediliyor. Uygun’un sosyal medya hesabından paylaştığı MHP ilçe teşkilatında çekilmiş görüntüleriyle para ve silahla verdiği pozlar dikkat çekmişti.
İnsan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak “Çoğu cinayet sonrası şüphelilerin tabancayla, otomatik tüfeklerle sosyal medya paylaşımları çıkıyor. Bu paylaşımlar nasıl oluyorsa Süleyman Soylu’nun her hafta gururla paylaştığı sanal devriyelere hiç yakalanmıyor. O devriyeler sadece muhalif tweet atan hesaplar için var sanırım” dedi.
MHP’Lİ ENGİNYURT: SOYLU NE YAPIYOR?
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabında “Bir şizofren gencecik bir kıza, şerefsizce zulüm yapıyor ve bunu sosyal medyadan yayınlıyorsa, bu ruh hastası gözaltına dahi alınmıyorsa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Alhamit Gül ne yapıyor diye sorulur. Şizofren tutuklansın. MHP ilçe binasında fotoğraf çektirmiş. CHP, cinnet halinde saldırıyor? Aleyna’yı ölüme götüren köpeği mi konuşacağız? Nerede fotoğraf çektirdiğini mi? Bundan sonra katillerin partisini mi soralım. Katilin partisi olmaz” diye yazdı.