Soylu’ya göre CHP ‘yarın’ hesabı yapıyor

Soylu’ya göre CHP ‘yarın’ hesabı yapıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emekli amirallerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi›yle ilgili yayımladığı açıklamayla ilgili olarak CHP’ye yüklenirken, “CHP’nin darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalıştığını”...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emekli amirallerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi›yle ilgili yayımladığı açıklamayla ilgili olarak CHP’ye yüklenirken, “CHP’nin darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalıştığını” savundu. Soylu, “Çünkü, ‘arkası yarın’ı düşünüyorlar. Bir sonraki için kadroları muhafaza etmeye çalışıyorlar» dedi.
Soylu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Soylu’nun şu sözlerini aktardı:
“CHP, darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalışıyor. 27 Mayıs’tan bu yana o misyonunu sürdürüyor. Bildiriyi yayınlayan amiraller ile CHP arasındaki yoğun bir temas dikkati çekiyor. Ancak amiraller yayınladıkları bildiri ile kendilerini açık edince, millet buna tepki gösterince CHP bu kez olayı küçük göstermeye, ’emekli amiraller tabancalarıyla mı darbe yapacaklar’ diye basitleştirmeye çalışıyor. Neden? Çünkü, ‘arkası yarın’ı düşünüyorlar. Bir sonraki için kadroları muhafaza etmeye çalışıyorlar.”