Soylu’ya her şey serbest

Soylu’ya her şey serbest
Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, hakaret gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunun savcılık tarafından işleme alınmadığını açıkladı.Demirtaş,...

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, hakaret gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunun savcılık tarafından işleme alınmadığını açıkladı.

Demirtaş, Soylu’nun kendisine yönelik “Katil, iğrenç, aşağılık” ifadeleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığını söylediği başvuruyu Twitter’da paylaştı.



Demirtaş bu yanıtla ilgili, “Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! ‘Ahmak’a 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, ‘Katil, iğrenç, aşağılık’ ise Soylu’nun göreviymiş! Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler” dedi.

Selahattin Demirtaş şunları söyledi:
“Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti. Soylu’nun Suç İşleri Bakanı olduğu, kesinleşmiş bir yargı kararıyla tescillendi. Devran halen dönüyor Kirli! İşlediğin tüm suçların hesabını vermek üzere sanık sandalyesine oturacağın günlere az kaldı. O güne kadar lüksün ve şatafatın tadını çıkarmaya bak çünkü hapishanede hiçbirini bulamayacaksın.”