Sözcü: İşte Zafer Partisi'nin alacağı bakanlıklar

Sözcü: İşte Zafer Partisi'nin alacağı bakanlıklar
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın anlaşmasının ardından "İşte Zafer Partisi’nin alacağı bakanlıklar" başlıklı bir haber kaleme aldı.Haberde "Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi...

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın anlaşmasının ardından "İşte Zafer Partisi’nin alacağı bakanlıklar" başlıklı bir haber kaleme aldı.

Haberde "Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi sonrası Zafer Partisi’nin alacağı bakanlıklar belli oldu. İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı yanı sıra TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da Zafer Partisi’nde olacak" şeklindeki iddia yer aldı.

CHP'den yalanlama

Gazeteci Canan Kaya ise CHP kanadıyla yaptığı görüşme sonrası Öztürk'ün iddiasının doğru olmadığını yazdı. Kaya, Twitter hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı:

"ÖZEL: Az önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nın basın danışmanı Ömer Topsakal ile konuştum. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün 'Özdağ'a İçişleri ve Kültür Bakanlığı ile TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı verildi' iddiasını kesin bir dille yalanladı. Özdağ'a, şu an için hiçbir görev verilmediğini belirtti."

Kılıçdaroğlu ile bugün bir kez daha bir araya gelen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, toplantının ardından kameraların karşısına geçerek CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına desteğini duyurdu. İki liderin altına imza attığı 7 maddelik protokol de yayımlandı. Söz konusu protokolde bakanlıklara ilişkin herhangi bir detay yer almadığı görüldü.