'Sözleşme yaşatır' dedi, sahneden indirildi

'Sözleşme yaşatır' dedi, sahneden indirildi
Şarkıcı Melek Mosso, geçtiğimiz cumartesi günü verdiği konserde, ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’ dediği için polis zoruyla sahneden indirildi.Olayla ilgili haber yapan Sabah Gazetesi, şarkıcı Mosso'nun konser sırasında...

Şarkıcı Melek Mosso, geçtiğimiz cumartesi günü verdiği konserde, ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’ dediği için polis zoruyla sahneden indirildi.

Olayla ilgili haber yapan Sabah Gazetesi, şarkıcı Mosso'nun konser sırasında ‘ağır siyasi göndermelerin yanı sıra fanatik konuşmalar" yaptığını öne sürerken Mosso, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Sabah’ı yalan haber yapmakla suçladı.

Olay büyüsün istemediği için sustuğunu belirten Şarkıcı Mosso, mahkemeye gideceğini açıkladı. Açıklamasına Sabah gazetesini kınayarak başlayan Mosso, konserde yaşananlar için,

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yüzünden öldürülen kadın arkadaşlarımın ruhuna, her konserimde armağan ettiğim ‘Keklik gibi’ türküsü, ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’ deyip okuduktan sonra ayakta alkışlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu söylemden rahatsız olanların polisi arayarak, sahneden inmeye zorladıklarını belirten Mosso, “Saygımızı hiç bozmadan, polisimize zorluk çıkartmadan sahneden indik ve bunun hakkında olaylar büyümesin diye de asla konuşmadık. Fakat görüyorum ki yanlış yapmışız” dedi.

Konserin bütün kayıtlarının elinde olduğunu söyleyen Mosso, Sabah Gazetesi’nin bir özür yazısı yayınlamasını istedi. Sasyal medyadan destek isteyen Mosso, “Müziği kısmaya çalışmak, sanatın eleştirel ve toplumsal gücünü yok saymak sadece büyük bir KORKU sonucu oluşur. KORKMUYORUM!” diye seslendi.