SPK’DAN 7 ARACI KURUM İLE 18 YATIRIMCIYA 16,7 MİLYON TL CEZA!

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 15, 2020 / 07:56

Sermaye Piyasası Kurulu 7 aracı kurum ile 18 yatırımcıya açığa satış işlemleri nedeniyle 16.7 milyon TL ceza verdi. SPK bülteninde yer alan karara göre sosyal medya üzerinden piyasa işlem yasağı olan kişilerin gruplarına üye olmak, suça iştirak kapsamında ele alınacak. Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecraları ile Whatsapp, Telegram v.b. uygulamalarda oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden aralarında haklarında daha önce SPK tarafından suç duyurusunda bulunulan ve işlem yasağı getirilen kişilerin gruplarına üye olanlar da suça iştirak etmiş kabul edilerek piyasa dolandırıcılığı kapsamında ele alınacak.

Açıklamada, sermaye piyasası düzenlemelerine aykırı olarak gerçekleştirilen açığa satış işlemlerine ilişkin yapılan incelemeler sonucunda, Kurulumuz tarafından 7 aracı kurum ve 18 yatırımcıya toplam 16.711.762 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir, ibareleri yer aldı.

Atilla Yeşilada: SPK’nın bu kararı çok ağır. Binlerce masum kurban bir de suçlu ilan edilecek.  Ankara artık havucu unuttu, sırf sopa, ağır sopa!

Uğur Gürses: 2018’de ‘insider trading’i bir süreliğine serbest bırakma kararı alan, bunu da iki günde iptal eden heyet bu cezaları kesip, yaratılan kısa sürede ‘köşe dönme’ meraklılarına da aba altından sopa gösteriyor… Kimi kime şikayet edeceğiz?

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top