SPORCU FATMA URUK 4 AYDIR MEKSİKA’DA

SPORCU FATMA URUK  4 AYDIR MEKSİKA’DA
Dünya rekoru denemesi için 4 ay önce Meksika'ya giden ve koronavirüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla bu ülkede kalan milli serbest dalışçı Fatma Uruk, yaşadığı süreçle ilgili olarak, "4 ay tam olarak bugün doldu. Sırasıyla...

Dünya rekoru denemesi için 4 ay önce Meksika'ya giden ve koronavirüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla bu ülkede kalan milli serbest dalışçı Fatma Uruk, yaşadığı süreçle ilgili olarak, "4 ay tam olarak bugün doldu. Sırasıyla sayarsam bu süreçte; bir pandemi, şiddetli bir deprem, fırtınalar, seller ve ateşli humma salgını atlatıldı bu ülkede. Bazıları beni etkiledi, bazıları etkilemedi. Ancak hepimizi şaşkına uğratan, bunca şeyin aynı anda şu anda yaşanıyor olması. Meksikalı arkadaşlarım ile bazen gülüyoruz, 'Fatma bu ülke bu kadar felaketi hiç aynı anda bir arada görmemişti. Ne kadar şanssızsın' diyorlar. Ancak ben şanssız olduğuma inanmıyorum" dedi.
Serbest dalışta elde ettiği sayısız başarı ile adından söz ettiren milli sporcu Fatma Uruk, geçen 23 Nisan'da gerçekleştireceği rekor denemesi için Meksika'ya gitti ve koronavirüs pandemisinin etkisini göstermesiyle birlikte mecburen bu ülkede kaldı. Uzun süredir Meksika'nın Valladolid kentine bağlı bir bölgede bulunan Uruk, bu süreçte fırtınadan depreme ve salgınlara kadar birçok felakete şahit oldu.