Statta ‘Hükümet istifa’ çığlığı Bahçeli’yi BJK’dan istifa ettirdi

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 27, 2023 / 09:00

Anayasa ve yasalara göre bir iktidar partisine muhalefet etmek, protesto etmek, “İstifa et” çağrısı yapmak yasak değil. Netekim Türkiye’de diktatörlük yok, demokrasi var. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi protestolara karşı tahammülsüz. Erdoğan, Kızılay’ı eleştirerek deprem bölgesindeki acil ihtiyaçları söyleyenlere hakaret etmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yeni binaların dahi yerle bir olması, sonrası yapılan kurtarma çalışmalarındaki yetersizlik hükümete olan tepkinin sosyal medyadan sonra maçlarda da gösterilmesine neden oldu. Statlardan yükselen “hükümet istifa” sloganlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe-Konyaspor arasında önceki gün oynana erteleme maçında, “Yalan yalan yalan dolan dolan dolan 20 sene oldu istifa ulan” ve “Hükümet istifa sloganları atıldı. Bu tavır, sosyal medyada da destek gördü.

Bunun üzerine gözler dün Galatasaray-Alanyaspor’un oynayacağı hazırlık maçı ile Beşiktaş-Antalyaspor arasında oynan erteleme maçına çevrildi.

VODAFONE PARK’TA SLOGAN YÜKSELDİ
Vodafone Park’ı dolduran Beşiktaş taraftarları, deprem karşısında yetersiz kalan yardımları “Hükümet istifa” sloganı ile protesto etti. Maç sırasında da “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan taraftarlar, İzmir Marşı’nı da söyledi. “Hükümet istifa” sloganına polisin müdahale etmeye çalışması üzerine bütün stat daha yüksek sesle tepkisini ortaya koydu.

Birinci depremin olduğu saat 04.17’ye atıfla maçın o dakikasında oyun durdu ve taraftarlar sahayı oyuncak yağmuruna tuttular. Bu sırada stattaki ekrana, “Bu oyuncak sana arkadaşım” mesajı yazıldı. Yanlarında kırılacak oyuncak getiren taraftarlar ise onları stat girişinde görevlilere teslim ettiler.

SİNAN ATEŞ’E SESSİZ, İSTİFAYA ANINDA TEPKİ
Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Sinan Ateş’in öldürülmesi karşısında sessiz kalan, depremlerden 16 gün sonra bölgeye Cumhurbaşkanı ile birlikte giden Bahçeli, “Hükümet istifa” protestosuna anında tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Bahçeli, şunları kaydetti:

“SORUMSUZLUK VE ŞUURSUZLUK”
“Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında tribünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur. Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.

HÜKÜMET KARŞITI SLOGAN YASAK MI: “SEYİRCİSİZ YA DA TEDBİR ALINARAK OYNANSIN” DEDİ
Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir.

Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir.”

BAHÇELİ İSTİFA ETTİ
Beşiktaş maçında da “Hükümet istifa” sloganları atılınca MHP yönetimi bir açıklamayla Devlet Bahçeli’nin BJK üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır.”

Bahçeli’den sonra da BJK üyesi MHP yöneticileri istifa açıklamaya başladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top