STEPHEN King’in pandemiyi anlatan romanı dizi oldu

STEPHEN King’in pandemiyi anlatan romanı dizi oldu
Dünyanın en çok satan yazarlarından biri olan Stephen King’in 1970’li yıllarda yazdığı “The Stand” (Mahşer) 1994’te televizyona uyarlanmıştı. Ölümcül bir virüsün pandemi sonucu dünya nüfusunun %99’unu öldürmesini...

Dünyanın en çok satan yazarlarından biri olan Stephen King’in 1970’li yıllarda yazdığı “The Stand” (Mahşer) 1994’te televizyona uyarlanmıştı. Ölümcül bir virüsün pandemi sonucu dünya nüfusunun %99’unu öldürmesini anlatan romanın yeni bir uyarlaması yapıldı. İşin ilginç yanı dizinin çekimlerinin koronavirüs pandemisi başlamadan kısa bir süre önce bitmiş oluşuydu.
İki hafta kadar önce Stephen Colbert’in programına katılan Stephen King pandemiyi önceden tahmin edişine ilişkin şunları söyledi: “Herkesten özür dilerim ama ben romanı 70’li yıllarda yazdığımda Utah’daki bir kimyasal sızıntıdan hareketle işe koyulmuştum. Bir doktor arkadaşıma gittim ve “Bana dünya nüfusunun %98’ini yok edecek bir salgın senaryosu verir misin?” dedim. Gözleri parladı resmen. Dünyayı kıyamete sürükleyecek bir “Eğer…” senaryosuna bayılıyorlar”
2020’DE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK
“The Stand”in yeni dizi uyarlaması 2020 içinde izleyiciyle buluşacak. Tam tarih belli olmasa da yapımcıların niyeti yıl bitmeden diziyi yayınlamak. Dizinin baş rollerinde James Marsden, Amber Heard, Heather Graham, Jovan Adepo, Whoopi Gıoldberg gibi ünlü var. Dizideki kötü adam karakterini ise en son “Big Little Lies” dizisiyle hatırladığımız Alexander Skarsgard oynuyor.