Steteskop ve mikrofon bir arada!

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 9, 2020 / 00:54

Doktor-müzisyen Buğra Kertmen ilk albümü ‘Olmasın Böyle’de farklı tarzları bir araya getirerek dinleyiciye farklı bir deneyim sunuyor.

Türkiye’de sanat dünyasında, özellikle müzik kulvarında müzik harici mesleklerle de uğraşanlar bir hayli ilgi çeker (bkz. beyaz yakalıların kurduğu rock grupları, esnaf gitaristler, vs.). Doktorları da bu parantez içine alabiliriz. Bunun son örneği, Buğra Kertmen.

Kertmen, Klasik batı müzik formundan caza, Türk sanat musikisinden rock’a kadar uzanan şarkılarından oluşan ‘Olmasın Böyle’ albümünü piyasaya sürdü. 

Buğra Kertmen’in müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlamış ve 2012 yılında taktığı steteskopuna rağmen bu sevdadan vazgeçmemiş. 2000’li yıllardan beri kendi üzerinde çalıştığı bestelerini nihayet bir araya getiren sanatçı çıkan albümünde çok sağlam müzisyenlerle buluşmuş. Buğra Kertmen’e stüdyo kayıtlarında Cengiz Baysal (davul), Metin Türkcan (elektro gitar), Poyraz Kılıç (bas gitar), Gülşah Erol (çello), Seda Eylül Tansık (viyola), Sezgin Alkan (piyano), Tolga Bozkurt (piyano) gibi tanınmış isimler eşlik etmekte.

“Kendimi en çok müziğin içindeyken mutlu hissettim ve ait olmak istediğim yere doğru bir yola çıktım,” diyen Kertmen’in Rakun Müzik etiketli ‘Olmasın Böyle’ albümünün kayıt, miks ve mastering işlemleri Babajim İstanbul Stüdyoları’nda gerçekleştirilmiş.

‘Olmasın Böyle’ yer yer salya sümük giderken, yer yer de neşelendirerek dinleyiciye farklı bir deneyim sunuyor.

Buğra Kertmen’le 3’te 3

Klasik soruyla başlayalım: Doktorluk mu müzisyenlik mi?.. Ve Neden?

Doktorluk ve müzisyenlik!.. İkisini de severek yapıyor ve birlikte yürütmeye çalışıyorum.. Ayrıca doktorluk ve müzik arasında önemli bir bağ olduğuna inanıyorum, beni tıp alanına yönlendiren esas neden de müzik olmuştur; özellikle de psikiyatrinin müzik gibi insan ruhuna dokunuşu oldukça ilgimi çekmiştir. Gündüz daha çok hekimlikle, gece ise daha çok müzikle ilgilendiğim gibi; doktorluk aydınlık kısım, müzik ise karanlık tarafım. Kendimi en çok müziğin içerisinde mutlu hissettiğimi de söyleyebilirim.

Müzisyen olup da birçok farklı meslek grubuna dâhil olan onlarca müzisyen var. Fakat doktorluk yine de neden ön plana çıkıyor?

Doktorluk ve müzisyenlik, ikisi de oldukça emek isteyen meslekler. İki mesleği birlikte yürütmek ilgi uyandırıyor. Ülkemin güzel insanlarının da doktorlara karşı ayrı bir sevgisi var, bizim doktorlarımızın da karşılıksız derman olma arzusu. Kısacası aramızda görünmeyen kocaman bir bağ var, bir dostlarından şarkı dinlemek ilgilerini daha çok çekiyor.

Albümde birçok tarzı bir arada görüyoruz. Seviyor musunuz tarzlarla oynamayı?

Evet, oldukça farklı tarzların bir araya geldiği alışıldığın dışında bir albüm oldu. Farklı tarzdan müzikleri dinlemeyi seviyorum, bu da ister istemez yaptığım müziğe yansıyor. Bunun yanında o anki değişik ruh hallerini daha fazla yansıtma çabası, revize ettiğim babama ait nostaljik şarkılar ve şarkıları besteleme tarzı diyebiliriz.

Burak Soyer

Burak Soyer 9 Ocak 1986’da Kütahya’da doğdu. 1992 yılında Çanakkale’ye yerleşti. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı’nı kazandı. Aynı yıl okulu bıraktı. Bir süre garsonluk yaptı. 2005 yılında Radikal gazetesi Kültür Sanat Servisi ve Radikal Kitap’ta stajyer olarak gazeteciliğe başladı. 2006-2008 yılları arasında Akşam gazetesi Ekler servisinde muhabir olarak çalıştı. 2008’in sonunda “memleketim” dediği Çanakkale’ye geri döndü. Burada çeşitli yerel gazetelerde görev yaptı. 2010 yılında internethaber.com’da editör olarak işe başladı. 2012 yılında Reklam Store şirketine bağlı 12 sektörel internet sitesinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Buradan ayrılıp sözcü.com.tr’de editör olarak işe başladı. Bu dönemde İstanbul Oyuncu Tayfası’ndan oyunculuk eğitimi aldı ve tekrar Çanakkale’ye dönerek Çanakkale’nin ilk özel tiyatrosu Tiyatro Troya’da oyunculuk eğitimine devam etti. Bu eğitimler neticesinde Son Mektup filminde George karakterini canlandırdı. 2009 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top