Stoltenberg: En ölümcül felaket

Stoltenberg: En ölümcül felaket
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg,...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, “Bu aslında bizim ittifakımızın topraklarında NATO’nun kurulmasından bu yana en ölümcül, en korkunç felakettir” dedi.

Depremlerin ardından Türkiye’ye ve Suriye’ye dayanışma mesajları vermek için Ankara’da bulunduğunu belirten Stoltenberg, depremin ertesi günü NATO Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin bütün NATO müttefiklerine Türkiye’nin bu konudaki taleplerini ilettiğini, bu aşamadan itibaren binlerce yardım ve acil arama kurtarma ekibinin farklı ülkelerce Türkiye’ye gönderildiğini ifade etti. Stoltenberg, “NATO’nun bütün ülkelerinde vatandaşlarımız milyonlarca avroyu Türkiye’ye aktarmak için bağış kampanyaları düzenliyor. Bütün bunlar dayanışmamızın bir sembolü” dedi.

“İSVEÇ VE FİNLANDİYA’YI ONAYLAMANIN ZAMANI GELDİ”
İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine ilişkin konuşan Stoltenberg, “İsveç ve Finlandiya’nın başvurusunu onaylama zamanının geldiğini düşünüyorum. Her iki ülke de Madrid’deki zirveden sonra önemli adımlar attı. Silah ihracatı ile ilgili kısıtlamaları kaldırdılar. İsveç, anayasasını değiştiriyor. Ben inanıyorum ki vakit geldi. Hem Finlandiya hem de İsveç ittifaka kabul edilmeli. Bu, Türkiye’nin alacağı bir karardır. Türk hükümetinin, meclisinin vereceği bir karar” dedi.