Stoltenberg: İlhak Ukrayna’nın ilerlediğini gösteriyor

Stoltenberg: İlhak Ukrayna’nın ilerlediğini gösteriyor
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın dört bölgesini ilhak etme kararının, çatışmalarda Ukrayna’nın ilerlediğinin göstergesi olduğunu savundu.Stoltenberg, önceki gün NBC...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın dört bölgesini ilhak etme kararının, çatışmalarda Ukrayna’nın ilerlediğinin göstergesi olduğunu savundu.

Stoltenberg, önceki gün NBC televizyona yaptığı açıklamada, Rusya’nın ilhak kararıyla mücadele etmenin en iyi yolunun Kiev yönetimini desteklemeye devam etmek olduğunu belirtti. Stoltenberg, “Yeni bir kenti, Lyman’ı alabildiklerini gördük, bu Ukrayna’nın cesareti, yeteneği ve tabii ki ABD’nin ve müttefiklerin silah desteğiyle ilerlediğini gösterir” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg ayrıca Putin’in nükleer söylemlerinin “tehlikeli ve pervasız” olduğunu söyledi.

Ukrayna’nın NATO üyeliği başvurusu ile ilgili soruya ise Stoltenberg, “NATO üyeliği ile ilgili herhangi bir karar 30 müttefikin fikir birliğiyle alınmalıdır” yanıtını verdi.

DUMA DA ONAYLADI
Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılımı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin›in ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma›da da onaylandı. Rus vekiller kararnameyi oy birliği ile onayladı.