Şu an ümidini kaybetmiş 1.5 milyon kadın var

Şu an ümidini kaybetmiş 1.5 milyon kadın var
CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın “Demir Leblebi” sohbetlerinin üçüncüsü, “Covid-19’un Emekçi Kadınlar Üzerindeki Etkileri” başlığıyla zoom üzerinden yapıldı. Toplantıya katılan DİSK Genel Başkanı...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın “Demir Leblebi” sohbetlerinin üçüncüsü, “Covid-19’un Emekçi Kadınlar Üzerindeki Etkileri” başlığıyla zoom üzerinden yapıldı. Toplantıya katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ayrımcılığın daha işe başlama aşamasında kadının karşısına çıktığını ve istihdamda erkeklerin daha çok tercih edildiğini söyledi.

Çerkezoğlu, “Covid-19’un yol açtığı istihdam ve işsizlik kaybında en çok kadınlar mağdur oldu, kadın ve genç kadın işsizliği Türkiye açısından çok ciddi bir gerçekliği gösteriyor. Bu süreçte kadına şiddet ve kadının iş yükü arttı. Var olan cinsiyet eşitsizlikleri derinleşti. Covid-19 pandemisine yakalandığımızda Türkiye zaten krizdeydi. Özellikle kadınların çalışma biçimi erkeklere göre daha çok etkilendi. Kadınların ücret kaybı daha çok oldu” dedi.

Geniş tanımlı kadın işsizliğinin yüzde 43 olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “Neredeyse her iki kadından biri işsiz. Kadınlar işgücünden daha fazla çekiliyor ve iş bulma ümidini kaybediyor. Şu an ümidini kaybetmiş 1,5 milyon kadın var. Güncel verilere göre kayıt dışı istihdamda kadınların erkeklerden dört kat fazla olduğu görülüyor” diye konuştu.