Şubatta vaka var mıydı yok muydu

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 9, 2020 / 11:26

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in uluslararası bir makalede Şubat ayında Mersin’de Covid-19 tanılı 24 kişinin tedavi altına alındığını yazan belgeyi gündeme taşımasının ardından “ilk vaka” tartışması farklı boyuta taşındı.
İddia sonrası Twitter hesabından bir paylaşım yaparak tarihlerin ve illerin sehven yazıldığını söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, paylaşımını kısa bir süre sonra silmişti. Ardından yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aynı ifadeleri kullandı. Koca, “Sehven yapılan ve düzeltilmesi için gerekli girişimin yapıldığı bir yazım hatasını bahane ederek, bu süreci büyük özveri ve mücadele ile götüren, Birinci’nin ve çalışma arkadaşlarının yıpratılma çabalarını üzüntüyle karşılıyorum” dedi.
‘PANİK HAVASI VAR’
Süreçle ilgili değerlendirme yapan Murat Emir, “Yayından Türkiye’de Şubat ayında COVID-19 vakasının görülmüş olduğunu ve bunun da halktan gizlendiğini anlıyoruz. Yayının ortaya çıktığı andan itibaren de Sağlık Bakanlığı bürokratları bir panik havası içerisinde hareket etmeye başladı. Önce ‘sehven’ diyorlar, sonra tweeti siliyorlar, sonra yine ‘sehven’ diyorlar. Hangi birinizin ne dediğine inanalım” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top