Suç duyurusu yağdı

Suç duyurusu yağdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Gezi eylemcileri için ifadelerini kullanması büyük tepki toplarken, art arda suç duyuruları geliyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Meclis’teki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Gezi eylemcileri için ifadelerini kullanması büyük tepki toplarken, art arda suç duyuruları geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Meclis’teki grup toplantısı sırasında Gezi’ye katılanları hedef alarak yaptığı “çürük ve sürtük” açıklaması tepki çekmeye devam ediyor. Siyasi parti temsilcileri ile kadın dernekleri Erdoğan’ın ‘sürtük’ sözlerine karşı arka arkaya suç duyurularında bulundu.

KADIN DERNEKLERİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu başkanı Canan Güllü, Erdoğan hakkında kadınları hedef alarak sarf ettiği ‘sürtük’ sözü nedeniyle bugün suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanının halka yönelik sarf ettiği bu sözler ülke demokrasisinde kara bir leke olarak anılacaktır” dedi. TKDF, Erdoğan hakkında “Kadınları hedef alarak sarf ettiği ‘sürtük’ sözü” nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti ve açıklamasını, “Kadınlara karşı işlenen tüm suçların hesabını sormaya devam edeceğiz. Kadınlar iktidarınızda boyun eğmedi, eğmeyecek. Yaşasın Gezi Direnişimiz, yaşasın kadın
dayanışması” ifadeleriyle sürdürdü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine karşı suç duyurusunda bulundu.

İZMİR BAROSU’NDAN YAZILI AÇIKLAMA
İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine ilişkin son açıklamalarının ardından yazılı açıklama yaptı, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. “Camide içki içtiler, camiye ayakkabılarıyla girdiler, görüntüleri önümüzdeki cuma yayınlayacağız” açıklamasının üzerinden tam 9 yıl geçtiği belirtilen açıklamada, “Ben camide içki içen görmedim, din adamıyım yalan söyleyemem” diyen müezzinin, cami imamı ve müftünün görevden alındığı ve sürgün edildiği hatırlatıldı.

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN ERDOĞAN’IN ‘SÜRTÜK’ SÖZLERİNE SUÇ DUYURUSU
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri üzerine suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

TÜBAKKOM: YASAL TÜM HAKLAR KULLANILACAK
Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Yasal ve demokratik haklarını kullanan vatandaşlara yönelik olarak, özellikle kadın bedeni ve cinsiyeti üzerinden yapılan hakaret içerikli söylemlerin kürsü dokunulmazlığı adı altında yapılması asla kabul edilemez” denildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üslup ve söylemlerinin yurttaşlara karşı ayrıştırıcı, ötekileştirici ve cinsiyetçi ağır hakaret içerdiği belirtilerek, TÜBAKKOM olarak sürecin kaygıyla izlendiğini ve gereken yasal tüm haklarının kullanılacağı kaydedildi.