Suç örgütleri listesinin zirvesinde Çakıcı var

Suç örgütleri listesinin zirvesinde Çakıcı var
Gazeteci Nedim Şener, 26 Mart 2021 tarihli yazısında organize suç örgütlerinin mevcut durumlarını kaleme aldı. Şener’in Emniyet kaynaklarından edindiği izlenimi veren yazısının ilgili bölümü şöyle:Ulusal organize suç örgütleri...

Gazeteci Nedim Şener, 26 Mart 2021 tarihli yazısında organize suç örgütlerinin mevcut durumlarını kaleme aldı. Şener’in Emniyet kaynaklarından edindiği izlenimi veren yazısının ilgili bölümü şöyle:
Ulusal organize suç örgütleri arasında en büyüğü Alaattin Çakıcı grubu. Çakıcı’ya bağlı eleman sayısı 428. Bunların arasında işadamları, örgüt elemanları, avukatlar hatta sosyal medya elemanları bulunuyor. Onu 257 kişiyle Sedat Şahin, 253 kişiyle Sedat Peker, 247 kişiyle Burhanettin Saral grupları takip ediyor.
Yine Şener yazısında 2020 yılı için, “Organize suç örgütlerine yönelik 662 operasyonda 9 bin 661 kişi gözaltına alındı ve bunların 3 bin 234’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.” diye yazdı.
Operasyonların son halkası ise son günlerde videolarla gündeme gelen ve listedeki en büyük üçüncü grubun lideri Sedat Peker. En büyük suç örgütü olan Alaattin Çakıcı grubuna yönelik ise 2018 yılından beri hiçbir operasyon yapılmaması dikkat çekti. MHP lideri Devlet Bahçeli, Çakıcı’yı tahliye olmadan önce cezaevinde ziyaret etmişti.

İçişleri Bakanlığı'ndan Sedat Peker açıklaması: Organize suça yönelik faaliyetleri tespit edildi

İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmız bülten talep edilen Sedat Peker'in son dönemde YouTube üzerinde yayımladığı videolarda dile getirdiği iddialarla ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, Peker'in dönem dönem "iş insanı olduğunu ve bu işlerden çekildiğini" söylemesine karşın organize suça yönelik faaliyetlerinin tespit edildiği ve Nisan ayındaki operasyonun da bu kapsamda düzenlendiği belirtildi.