Suç ve Ceza Filmleri Festivali’nde ödüller verildi

Suç ve Ceza Filmleri Festivali’nde ödüller verildi
12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde ödüller, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi."Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü Alexandru...

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde ödüller, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

"Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü Alexandru Belc'in yönettiği "Metronom" filmi aldı.

"Herkes İçin Adalet" temasıyla GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenen törende Festival Başkanı Adem Sözüer, "Festivalde çok güzel renkler vardı. Hiç bir renk yasaklanamaz. Hele adaletin rengi hiç bir alanda yasaklanamaz. Biz bu festivalde renkleri yasaklamak isteyenlere karşı film yapanların filmlerini göstermeye ve adaletin her rengini, herkes için göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü "Metronom" filmi aldı. Ödül, filmin yönetmeni Alexandru Belc'e iletilmek üzere, Mars Prodüksiyon'dan Ş. Ceren Ülgen'e, jüri üyesi Irina Wanka tarafından takdim edildi.

Festivalin "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" jürisi bu yıl, "Kurak Günler" filmine özel ödül verdi. Yönetmen Emin Alper'e ödülü, jüri üyesi Müge Özen tarafından verildi.

"Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" dalında en iyi film ödülü "Birlikte, Yalnız" filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Kasım Ördek'e iletilmek üzere festival danışma kuruluna takdim edildi.

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" kategorsinde en iyi belgesel film ödülü "Bir Atın Düşü" ne verildi. Ödül, Jüri Başkanı Hasan Akbulut tarafından, filmin yönetmeni Marjan Khosravi'ye iletilmek üzere ortak yapımcı Sajedeh Saraei'ye verildi. 

"Öğrenci Jürisi Ödülü" ise "Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler" filmine verildi. Ödül filmin yönetmeni Kutluğ Ataman'a öğrenci jürisi tarafından takdim edildi.

"Habertürk Seyirci Ödülü" filmi seyreden izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Bu yıl izleyici "Kurak Günler" filmini ödüle layık gördü. Gözde Kural ödülü, filmin yönetmeni Emin Alper'e takdim etti.