SÜLEYMAN SOYLU BARIŞ TERKOĞLU’NA HAKARET ETTİ “BERDUŞ”

SÜLEYMAN SOYLU BARIŞ TERKOĞLU’NA HAKARET ETTİ “BERDUŞ”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan kaymakamlarla ilgili, “FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır” dedi. Aynı iddialara yer veren yandaş medyadan söz etmeyen Soylu, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’nu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan kaymakamlarla ilgili, “FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır” dedi. Aynı iddialara yer veren yandaş medyadan söz etmeyen Soylu, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’nu isim vermeden, ‘Berduş’ diye hedef aldı.
Görevden alınan kaymakamların hiçbirinin göreve yeni getirilmediğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, “Bu kişilerin hepsi benim bildiğim kadarıyla 2008-2009-2012 belki 2013’te yani hesap ettiğimiz gibi 8 ile 12 yıllık kaymakamlardır” dedi ve iddiaların saçma sapan olduğunu belirtti.
“15 Temmuz’u kim unutarak işlem yapıyorsa o haindir” diyen Bakan Soylu, “FETÖ ile mücadele ediyoruz, FETÖ’cüler saldırıyor, Odatv saldırıyor, Cumhuriyet gazetesi, Birgün gazetesi saldırıyor. Ana muhalefet sözcüleri saldırıyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu daha sonra gazeteci Barış Terkoğlu’nu hedef aldı. Soylu “Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yazan; bana bazen kızıyorlar bunu muhatap alma diye. Yalanı muhatap almazsanız hata edersiniz. Diyor ki, İçişleri Bakanlığı’nın orada bir berduş; yüzde 3,5 ancak şey yapıldı. O berduşa sesleniyorum” dedi ve ekledi: “Ben senin gibi birinin adamı değilim, milletin adamıyım. Kimlerle iş tuttuğunuz da belli, kime uşaklık yaptığınız da belli”
Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından, Tip Milletvekili Barış Atay, sosyal medya hesabından “Lütfen kendine dikkat et @baristerkoglu, Bu şahıs, insanları hedef gösteriyor. Tabi kendisi gelmiyor ama hangi sokak arasında, hangi emir kulları var bilemiyoruz” mesajını paylaştı.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, “Ben ihanet ediyorumdur diyen Bakan” başlıklı yazısında İçişleri’ndeki FETÖ operasyonlarının ‘Soylu’ya rağmen yapıldığını’ öne sürmüştü.