Süleyman Soylu meclisi gerdi

Süleyman Soylu meclisi gerdi
TBMM Genel Kurulunda, 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li milletvekilleri ile yaşadığı gerginlik esnada, “Ohhh! paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not,...

TBMM Genel Kurulunda, 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li milletvekilleri ile yaşadığı gerginlik esnada, “Ohhh! paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not.” sözlerini sarf etti.
Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu’nda HDP’nin iddialara yanıt vermek üzere kürsüye çıktı. Soylu’nun düzenlenen operasyonu anlattığı anlarda HDP’li milletvekilleri protestoya başladı. Elleriyle masaları yumruklayan HDP’liler, Soylu’ya tepki gösterdi.
Meclis’te tansiyonun yükselmesiyle beraber AK Parti’li ve HDP’li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü.
Soylu’nun konuşmasından satır başları:
‘Demirtaş’a da Karayılan’a da terörist diyoruz’
Soylu kürsüde yaptığı konuşmada, “Teröriste terörist diyoruz, destekçisine de terörist diyoruz; ihbarcısına, işbirlikçisine, çocukları kandırıp dağa gönderen belediye başkanına terörist diyoruz; İmralı’daki devrik terörist başına terörist diyoruz. Koltuğu için birbirini yiyen Edirne’deki Demirtaş’a da, Karayılan’a da, tecavüzcü Biçirpinin Duran Kalkan’a da terörist diyoruz.” dedi.
Soylu’dan DEVA ve Gelecek partilerine sert eleştiri
Soylu, protestolar üzerine doğrudan isim vermeden eski AK Partili Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’ni eleştirdi:
“Nereden zuhur ettiği belli olmayan dünün acizlerinin, yeni partilerinin karşı mahalleye yaranmak için yaptıkları açıklamalar yargıya ‘sopa’ diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK’ya ne deva olur ne de gelecek olur.”
‘PKK’nın kölesi olmuşsunuz’
Soylu, HDP’li milletvekillerin protestolarını sürdürmesine rağmen konuşmasına şöyle devam etti ve “PKK’nın kölesi olmuşsunuz.” İfadelerini kullandı.
Süleyman Soylu, Yüksekova’ya ve Şemdinli’ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik’te temelleri attıklarını dile getirerek, “Ohhh! paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not.” sözlerini sarf etti.

HDP ve CHP’den Soylu’ya tepki

Süleyman Soylu’nun Genel Kurulda konuşmasının ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, “Bu Meclis, sizin iktidar içi mevzi kazanmak için sürdürdüğünüz mücadelenin şov alanı değildir. HDP seçmeni adına bize yaptığınız bütün hakaretleri, insanlık dışı söylemleri aynen iade ediyorum” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Terörle mücadelede hukukun dışına çıkmak, terör örgütlerinin işine yarar. Hiçbir hak talebi terörizme meşruiyet, teröriste masumiyet sağlamaz ama hiçbir güvenlik kaygısı da temel hak ve özgürlüklerin gaspına gerekçe oluşturmamalıdır. Kahraman Mehmetçiğimizin dağda çatıştığı, yaraladığı terör örgütü mensubuna sonra su içirdiğini ve yarasını sardığını biliyorum. Bu stratejiyi, bu insanlığı bırakıp milletin seçilmiş vekillerine burada hakareti yakıştıramadığımı belirtmem lazım.”