Süleyman Soylu’dan Gülistan Doku açıklamalarına yalanlama

Süleyman Soylu’dan Gülistan Doku açıklamalarına yalanlama
5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmalarından sonuç alınamaması tartışma konusu oldu. Doku ailesi ve muhalefet liderlerinin çağrısının ardından bir açıklama yapan...

5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmalarından sonuç alınamaması tartışma konusu oldu. Doku ailesi ve muhalefet liderlerinin çağrısının ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doku ailesinin yapılan çalışmalarla alakalı bilgilendirilmediğine dair yapılan açıklamaların ‘yalan’ olduğunu iddia etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, “Gülistan Doku’nun 261 gün süren söz konusu arama çalışmalarına; 97 su altı ve su üstü kurtarma ekibi, 545 personel, 101 araç, 45 bot, 14 row, 6 drone, 7 sonar, 3 köpekli arama ekibi katılmıştır” dedi.

Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti:
“İftira ve yalanı sistematik hale getirmiş; iftira atmak için ‘ajanslar’ kurulmuş ‘siyasetçi’ler ve yıllardır siyasi sahada örgüt sözcülüğü yapanlardan etik davranış ve hakkaniyet beklemiyoruz. Ancak iftira ve yalanın kamusallaştırılması Türk Siyaseti açısından kaygı vericidir…”

Gülistan Doku

DOKU AİLESİ GÖZALTINA ALINDI
Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku Adalet Bakanlığı önüne giderek randevu talebinde bulunmak istedi, ancak polis tarafından engellendi.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı önünde Gülistan Doku’nun fotoğraflarıyla nöbet tutan aileye, polis müdahale etti.

Doku ailesinin talepleri, önceki gün CHP ve HDP grup toplantılarında dün de İYİ Parti grup toplantısında muhalefet liderleri tarafından dile getirildi.

ANNEMİ VE BABAMI HIRPALADILAR


Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alınmalarının nedenini ve bu esnada yaşadıklarını anlattı.

Önceden randevu ayarlandığını, bu nedenle bakanlığın önüne geldiklerini belirten Doku, ‘’Biz bakanlığın önüne geldik, randevu ayarlanmıştı zaten, bir müdür ayarlamış. Sonra ani bir şekilde ani bir şekilde aldılar bizi götürdüler. Annemi ve babamı hırpaladılar. Bu davranışlarının hoş olmadığını söyleyebilirim. ‘Buraya gelme ihtimali olan gruplar olduğu için, koruma amaçlı gözaltına aldık’ dediler’’ ifadelerini kullandı.