Sunak: Bu barbarca savaşı durdurun

Sunak: Bu barbarca savaşı durdurun
Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeyle Avrupa Birliği’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu’ndan oluşan G20 grubunun liderlerinin Endonezya’nın Bali adasındaki zirvesi başladı. Zirveye Ukrayna’daki savaş...

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeyle Avrupa Birliği’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu’ndan oluşan G20 grubunun liderlerinin Endonezya’nın Bali adasındaki zirvesi başladı. Zirveye Ukrayna’daki savaş damga vurdu.

Ev sahibi Endonezya’nın Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Rusya’yı Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un temsil ettiği toplantıda, “Savaş durmazsa, dünya yol almakta zorlanacak” dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Endonezya’daki G-20 zirvesindeki konuşmasında Rusya’ya, “Ukrayna’dan çıkın ve bu barbarca savaşı durdurun” çağrısında bulundu. Sunak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zirveye gelmemesini eleştirerek “Gelseydi, belki işleri yoluna koymaya başlayabilirdik” dedi.

Liderlere video bağlantısıyla hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ise “Rusya’nın bu yıkıcı savaşı durdurulmalı. Bu mümkün. Böylece binlerce insanın hayatı kurtarılabilir” dedi. Zelenski, konuşmasında barışın yeniden tesis edilmesi ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini istedi.