Süreç hukuki değil

Süreç hukuki değil
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in cezaevinde ziyaret ettiği tutuklu iş insanı Osman Kavala, “AİHM’nin ‘hak ihlali’ kararları var. Ama hala cezaevindeyim. Bir kez dahi savcı yüzü görmüş değilim. Savcılık...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in cezaevinde ziyaret ettiği tutuklu iş insanı Osman Kavala, “AİHM’nin ‘hak ihlali’ kararları var. Ama hala cezaevindeyim. Bir kez dahi savcı yüzü görmüş değilim. Savcılık ifadem hiç alınmadı. Üstüne beraat ediyorum, tahliye kararı veriliyor. Tüm bu yaşatılanlar karşısında adaletin yüzünü göreceğim günü bekliyorum” dedi.
Silivri Cezaevi’nde iş insanı Kavala’yı ziyaret eden Çakırözer, “Osman Kavala dört yıldır haksız, hukuksuz cezaevinde. Bir beraat, iki tahliye kararı var. AİHM ‘Tutukluluğu hak ihlalidir’ diyor. Bu hukuksuzluk artık bitmeli. Kavala en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmalı” dedi.

DEVA Partisi’nden Osman Kavala çıkışı

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ‘Gezi olaylarını finanse etmek’, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında ‘Anayasa’yı ihlal’ ve sonrasında eklenen ‘casusluk’ suçlamalarıyla tutukluluğu devam eden Osman Kavala’nın bugün görülecek olan duruşmasına ilişkin açıklama yaptı.
Yeneroğlu açıklamasında, “Osman Kavala’ya yapılan haksızlıklar bir an evvel son bulmalı ve Kavala özgürlüğüne kavuşmalıdır” ifadelerini kullandı. Yeneroğu, “Bu davada da iktidar, Osman Kavala’nın tutuklanmasını gerektiren herhangi bir suç bulunmamasına rağmen yargı sopasıyla tutukluluk tedbirini ve yargılama süreçlerini bir cezalandırma aracı olarak kullanmaktadır” dedi.