Suriye politikasında yeni döneme mi girildi?

Suriye politikasında yeni döneme mi girildi?
Türkiye’nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon, Türkiye’nin sınır hattından itibaren Suriye topraklarının içinde 30 km derinliğe inen bir alanda güvenli bölge oluşturmak istediğini belirterek, “Sınır ötesi operasyonlarda...

Türkiye’nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon, Türkiye’nin sınır hattından itibaren Suriye topraklarının içinde 30 km derinliğe inen bir alanda güvenli bölge oluşturmak istediğini belirterek, “Sınır ötesi operasyonlarda bu yolda önemli mesafe kat edildi ama amaca tam olarak ulaşılamadı” dedi.

Yetkinreport’un haberine göre, Erdoğan’ın Soçi dönüşü gazetecilere yaptığı, “Türkiye ve Suriye istihbarat kuruluşları çalışma yürütüyor” açıklamasına işaret eden Önhon, şunları kaydetti:

“İki ülke arasındaki temaslarda Rusya’nın arabuluculuk yaptığını, pazarlıklara dahil olduğunu ve ele alınan konuların Suriye’yle sınırlı olmadığını düşünüyorum. Bu çok zor bir süreçtir. Denklemde iç ve dış pek çok faktör bulunmaktadır, pek çok mesele vardır ve her meselenin çözümü de yeni bir mesele doğurmaya gebedir. Dolayısıyla, bu süreç ilerleyebilir de, her an sonu da gelebilir.”