Suriye’de 88 milyon deprem mağduru var

Suriye’de 88 milyon deprem mağduru var
Birleşmiş Milletler’e (BM) göre 6 Şubat’taki deprem felaketinden Suriye’de 8,8 milyon kişi etkilendi. BM Suriye Temsilci Yardımcısı Nejat Rochdi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bu insanların çoğunun insani yardıma muhtaç...

Birleşmiş Milletler’e (BM) göre 6 Şubat’taki deprem felaketinden Suriye’de 8,8 milyon kişi etkilendi. BM Suriye Temsilci Yardımcısı Nejat Rochdi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bu insanların çoğunun insani yardıma muhtaç olduğunu belirterek, “BM tüm Suriyelilere yardım etmek için daha fazlasını yapmaya kararlıdır” dedi.

Silahlı grupların hakimiyetinde olan Suriye’nin kuzeybatısında aktivistler ve yardım görevlileri depremi takip eden günlerde BM yardımının eksikliğinden şikâyetçi olmuştu.

BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths bölgeye yaptığı ziyaret sırasında BM’nin silahlı grupların etkili olduğu bölgelerde yaşayan mağdurlara yardım edemediğini itiraf etmişti. İnsan hakları gözlemcileri ayrıca BM’nin bürokratik engellerle karşılaştığını, savaştan zarar gören bölgenin bozuk yolları göz önünde bulundurulduğunda yardımların alışılagelmiş büyük tırlar yerine daha küçük araçlarla daha hızlı ulaşabileceğini belirtiyor.