Suriye’de can pazarı

Suriye’de can pazarı
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak 7,7 büyüklüğündeki deprem, Suriye’de de büyük bir yıkıma yol açtı. Suriye’de deprem yüzünden en az 1600 kişi hayatını kaybetti.Devlet televizyonunda yayımlanan...

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak 7,7 büyüklüğündeki deprem, Suriye’de de büyük bir yıkıma yol açtı. Suriye’de deprem yüzünden en az 1600 kişi hayatını kaybetti.

Devlet televizyonunda yayımlanan görüntülerde, birçok kentte kurtarma ekiplerinin şiddetli yağmurun altında enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştıkları görülüyor.

Ülkede muhalefetin denetimindeki bölgelerde yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor. Çoğu savaş nedeniyle ülkenin diğer bölgelerinden göç eden bu kişilerin büyük bölümü bombardımanlarda büyük oranda yıkılan binalarda yaşıyor.

Suriye’de faaliyet gösteren sivil savunma ağı Beyaz Bereliler, muhalefetin denetimindeki bölgeler için, “Ölü ve yaralı sayısı artabilir. Çünkü enkaz altında kalan aileler var. Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor” dedi.



SURİYE’NİN KUZEYİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu SMDK’nın yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde depremin vurduğu bölgeleri “afet bölgesi” ilan edildi. Açıklamada, «Uluslararası topluma ve insani yardım kuruluşlarına, depremin vurduğu bölgelerde yaşayan halkımıza acil yardımda bulunmaları konusunda çağrı yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Suriye Arap Kızılayı uluslararası topluma acil yardım çağrısı yaptı.

Kuruluşun iletişim sözcüsü Rahaf Aboud, CNN Televizyonu’na “Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan büyük yıkıma yol açan bu depremde bize destek olmasını, çadır, gıda ve sağlık malzemesi gönderilmesini istiyoruz” dedi.