Suriye’de kolera salgını 29 can aldı

Suriye’de kolera salgını 29 can aldı
Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre geçen ay ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen kolera salgınında 29 kişi hayatını kaybetti.Sağlık Bakanlığı, hızlı test sonuçlarına...

Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre geçen ay ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen kolera salgınında 29 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, hızlı test sonuçlarına göre, salgın başladığından bu yana 338 vaka tespit edildiğini bildirdi. Vakaların 230’u, 25 kişinin hayatını kaybettiği Halep’te bulunuyor.

BM bu ay başı yaptığı açıklamada salgının Fırat Nehri’nden içilen sudan başladığını düşündüklerini belirtmişti. BM Suriye Yerleşik ve İnsani Yardım Koordinatörü İmran Rıza, durumun ciddiyetine dikkat çekerek bunun hem Suriye’yi hem bölgeyi tehdit ettiğini ifade etmişti.

Ardından bölgede hızlı test ve aşı uygulamaları yoğunlaştı.

Salgın, muhaliflerin ve Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki kuzey ve kuzeybatı Suriye’de de yayılıyor. ABD merkezli yardım kuruluşu Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), ülkenin kuzeydoğusunda, salgının başından bu yana vaka sayısının 2092’ye çıktığını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2009’dan bu yana kolera görülmeyen bölgede temiz içme suyuna ulaşamamaktan kaynaklanan ishal, kötü beslenme ve deri hastalıklarının arttığını belirtiyor.