Suriye’de Rusya IŞİD’i, Türkiye SDG’yi hedef alıyor

Suriye’de Rusya IŞİD’i, Türkiye SDG’yi hedef alıyor
Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı birliklere Türkiye’den hava saldırılarının devam ettiği belirtilirken Rusya’nın da bazı kentlerde IŞİD hedeflerini bombaladığı açıklandı.İran’ın...

Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı birliklere Türkiye’den hava saldırılarının devam ettiği belirtilirken Rusya’nın da bazı kentlerde IŞİD hedeflerini bombaladığı açıklandı.

İran’ın resmi yayını Press TV’nin Sputnik Arapça’dan aktardığına göre, Rusya ordusu Suriye’nin muhtelif noktalarındaki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenledi. Gazete Duvar’daki habere göre, Suriye’den üst düzey bir Rus yetkili ajansa yaptığı açıklamada, Rakka ve Hama kentlerinde IŞİD hücrelerinin aktif olduğu ve keşif uçaklarıyla belirlenen hedeflerin vurulduğunu söyledi. 18 hava saldırısı yapıldığını belirten askeri yetkili, IŞİD’in dört hücresinin yok edildiği ve onlarca IŞİD’linin öldürüldüğünü ifade etti.


Haberde, ABD’lilerin Ürdün sınırı yakınlarındaki El-Tanf askeri hava üssünde IŞİD’lileri Şam yönetimine karşı yeni bir saldırı düzenlemesi için eğittiği iddiası da yer aldı. İddiaya göre, IŞİD’liler Deyrezzor’da ve Şam’ın kuzeydoğusunda ileriki günlerde yeni saldırılara hazırlanıyor.

SDG’ye yakın Haseke merkezli ANHA haber ajansı ise dün yayınladığı haberde, Türkiye’den Kobanê bölgesine hava saldırılarının devam ettiğini belirtti. Haberde, Kobanê’nin 30 kilometre batısındaki Zor Maghar köyünde Suriye ordusuna bağlı askerlerin de hedef alındığı iddia edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA ise ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke’nin kırsalında SDG’ye bağlı birlikler ile ABD askerlerinin ortak askeri tatbikat düzenlediğini duyurdu.