Suriye’den Türkiye’ye, “Karşılık veririz” uyarısı

Suriye’den Türkiye’ye, “Karşılık veririz” uyarısı
Türkiye, terör örgütlerine yönelik hava saldırıları düzenlerken ve kara harekatı için de mesajlar verirken Suriye’den “Topraklarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” uyarısı geldi.Türkiye'nin Suriye'ye yönelik...

Türkiye, terör örgütlerine yönelik hava saldırıları düzenlerken ve kara harekatı için de mesajlar verirken Suriye’den “Topraklarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” uyarısı geldi.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırılarının gerilimin daha da tırmanmasına yol açacağını savunan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan, "Türkiye'nin, bu saldırıları Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün, uluslararası hukukun ihlalidir" dedi.

Suriye'nin topraklarını korumak ve güvenliği sağlamak için tüm tedbirleri alacağını belirten Susan, "Suriye, kendisine meşruiyet ve güvenliğini korumak için meşru yollar sağlayan uluslararası hukuka uygun olarak sınırlarını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır" tepkisini gösterdi. Susan, "Türk rejimi tüm tavsiyelere ve Rus dostlarıyla varılan karşılıklı anlayışa saygı gösterseydi Astana formatı çok daha fazlasını başarabilirdi. Ancak sorun şu ki Türkiye taahhütlerini kabul etmiş olmasına rağmen yerine getirmiyor" ifadesini kullandı.