Suriyeli kadın maşa bombayı veren firarda

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 15, 2022 / 08:39

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan terör saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Bombayı koyan 23 yaşındaki Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir, eyleme nasıl hazırladığını anlattı.

Suriye uyruklu saldırgan, polis sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütleri tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini, kaçak yollarla eylem yapmak için Türkiye’ye geldiğini söyledi.

TALİMAT GELİNCE OLAY YERİNDEN KAÇTI
Terör örgütünün Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem için talimat aldığını öne sürdü. Patlama sonrasında yaşanan panik sırasında İstiklal Caddesi’nden koşarak uzaklaştığı görüntüler ortaya çıkan şüphelinin, Taksim’e geldiğinde elinde bomba olmadığı, patlayıcı bulunan bombayı başka birinden aldığı da iddia edildi.

Emniyet geriye doğru yaptığı incelemede zaman ayarlı bombanın olduğu paketi Taksim’de bir erkekten alan Albashir’in olay yerine gidip yaklaşık 40 dakika burada bombayla birlikte beklediği, sık sık telefonla konuştuğu ardından da paketi oturduğu yere bırakıp olay yerinden hızla uzaklaştığı öğrenildi.


YUNANİSTAN’A KAÇACAKTI
Yakalanan şüphelinin evinde bulunan altın ve paraların ardındaki sır da ortaya çıktı. İddiaya göre Ahlam Albasir, terör örgütünden Küçükçekmece’deki evde bir süre saklanması daha sonra ise kaçak yollarla Yunanistan’a geçmesi talimatı aldı.

Evinde bulunan para ve altınları da Yunanistan’da yeni bir yaşam için kullanacaktı. Ancak emniyet istihbaratın edindiği bilgiye göre terör örgütünün Ahlam Albasir’i Yunanistan yolunda ortadan kaldırmayı planladığı belirtildi.

KARI-KOCA GÖRÜNÜMÜNDE GİZLENMİŞLER
Yakalanan kadın teröristin dört ay önce Türkiye’ye Afrin’den kaçak yollarla geldikten sonra Esenler’de bir evde saklandığı öğrenildi. Esenler’de kaldığı adresin ise terör örgütü PKK bağlantılı bir kişinin ikamet ettiği belirtildi.


DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN TEKSTİL ATÖLYESİNDE ÇALIŞMIŞ
Kadın terörist Ahlam Albasir’i evinde saklayan kişilerin talimatı PKK’dan aldığı öne sürüldü. İddiaya göre, terör örgütünün “Size bir kadın ve erkek göndereceğiz. Karı-koca görünümünde olacaklar” dedikleri belirtildi. Kadın teröristin, yakalanan erkekle birlikte dikkat çekmemek için Esenler’de bir tekstil atölyesinde çalıştığı da öğrenildi.

BOMBAYI VEREN KİŞİ FİRARİ
Bombayı Albasir’e veren ve olaydan sonra Esenler’den birlikte Küçükçekmece’ye geçen erkek kişinin, kadını buradaki eve bıraktıktan sonra kayıplara karıştığı öğrenildi. Kaçan bu kişinin tespit edildiği ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

BİLYE VE METAL PARÇASI KULLANMIŞLAR
Polisin olayla ilgili çok yönlü çalışma yaptığı belirtilirken, biri çocuk 6 kişinin ölümüne neden olan patlayıcının TNT olduğu öğrenildi. Zaman ayarlı bombanın nasıl elde edildiği araştırılırken, patlayıcının daha fazla kişiye zarar vermesi için bilye ve metal parçalarıyla desteklendiği belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top