Suriyeli kardeşlerimizi davul zurna ile yolcu edeceğiz

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 18, 2022 / 12:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay’ın Ankara’daki tanıtım toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı ve özetle şunları söyledi:

EN GEÇ İKİ YIL İÇİNDE
“Sayın Başkan 900 bin Suriyeliye de ayrıca baktıklarını ifade etti. Büyük maliyetler çıkardığını da ifade etti. Sayın Başkan şöyle bir sözümüz var; en geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davul ve zurna ile ülkelerine yolcu edeceğiz. Kendi iradeleri ile kendi ülkelerine gitmelerini isteyeceğiz. Elbette gitmek isteyeceklerdir, can ve mal güvenliklerini sağlanmasını isteyeceklerdir. Bunun altyapısını oluşturacağız.

SAYGI, HUZUR, BARIŞ
Şu sözü hep beraber veriyoruz aslında Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Zaten demokrasi ile taçlandıracak olanlar da Millet İttifakı’nın temel aktörleridir. Beraber bu ülkede huzuru, barışı, kardeşliği, inançlara, kültürlere saygıyı, kimliklere saygıyı büyüteceğiz, yeşerteceğiz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top