“Suriye’ye yardım kapısı kapanmasın”

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 6, 2022 / 12:51

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), Suriye’nin kuzeyindeki milyonlarca kişiye yardım ulaştırılmasını sağlayan koridorun açık tutulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) çağrıda bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre, Af Örgütü’nün “Dayanılmaz yaşam koşulları: Suriye’nin kuzeybatısındaki kamplarda ekonomik ve sosyal haklara yetersiz erişim” başlıklı raporu, dün Berlin’de açıklandı. Raporda, ülke içinde evlerini terk etmek zorunda kalanların da aralarında bulunduğu en az 4 milyon kişinin bu yardım koridoruna bağımlı olduğu vurgulandı.

Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki kuzeybatı bölgesine Türkiye sınırındaki Babül Hava Sınır Kapısı üzerinden yardım gönderilmesine imkân tanıyan BM programı 10 Temmuz’da sona eriyor. Uluslararası Af Örgütü İltica Politikaları Uzmanı Franziska Vilmar, program sona ermeden BM Güvenlik Konseyi’nin acilen programı uzatmasını gerektiğini söyledi.

Rapora göre, Suriye’nin kuzeybatısındaki kamplarda, yüzde 58’i çocuk olmak üzere 1 milyon 700 bin kişi yaşıyor. Suriye hükümeti tarafından ekonomik ve sosyal hakları kısıtlanan veya engellenen bu insanların uluslararası yardıma muhtaç olduğu da söz konusu raporda vurgulanıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top