Sürpriz ziyaret

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 22, 2022 / 12:22

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Ukrayna’ya düzenlediği sürpriz ziyarette Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova ile bir araya geldi. Garland, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarını soruşturmak amacıyla Savaş Suçları Araştırma Komitesi kurduğunu açıkladı.

Venediktova ile bir araya gelen Garland’ın görüşmede, ABD ve diğer ülkelerin Ukrayna’da “savaş suçlarına karışan kişileri belirleme, tutuklama ve kovuşturma” konusunda yardımcı olma çabalarını ele aldığı aktarıldı. Garland, “ABD net bir mesaj gönderiyor. Saklanacak yer yok. Biz ve ortaklarımız, bu vahşetlerden sorumlu olanlardan hesap sorulmasını sağlamak için her yolu deneyeceğiz” dedi.

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarını soruşturmak amacıyla Savaş Suçları Araştırma Komitesi kurduğunu duyuran Garland, söz konusu ekibin insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarıyla ilgili soruşturmalar konusunda uzmanlardan oluşacağını ve başına ise ABD Adalet Bakanlığının en tanınmış Nazi Avcısı Eli Rosenbaum’un getirileceğini açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top