Suruç anılamadı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 21, 2022 / 07:49

IŞİD tarafından Şanlıurfa Suruç’ta katledilen 33 kişi için Ankara, İzmir ve İstanbul’da toplananlara polis sert müdahalede bulundu. Ankara’da en az 20, İzmir’de ise 19 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Suruç Katliamı’nın 7. yılında İstanbul- Kadıköy’de toplanan kalabalıktan birçok vatandaş ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Suruç katliamında yaşamını yitirenleri Ankara Güvenpark’ta anmak isteyen bir gruba polis sert müdahale etti. Polis anmaya gelen grubu gözaltına aldı. Güvenpark’a Gazi Mustafa Kemal Bulvarı tarafından gelmek isteyen bir başka grup da yürüyüş yapmalarına izin verilmeden gözaltına alındı.

İzmir’de eylem yapan grup Gündoğdu Meydanı’na sloganlar atarak yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Barikatı aşmak isteyen kalabalığa biber gazı sıkıp TOMA ile müdahale eden polis 19 kişiyi gözaltına aldı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da arbedenin ortasında kaldı.

7. YILINDA AYNI YERDE AYNI SAATTE ANILDILAR
Öte yandan 33 gencin can verdiği bahçede, patlamanın yaşandığı saatte Suruç için Adalet Platformu öncülüğünde bir anma yapıldı. HDP milletvekilleri, SGDF temsilcilerinin yanı sıra İnsan Hakları Derneği, Kamu Emekçileri Sendikası, 78’liler Derneği gibi birçok sivil toplum örgütü de anmaya katıldı.

‘’Bu bomba halkların kardeşliğini ve birlikte mücadelesini yok etmek için patladı’’ diyen SGDF MYK üyesi Tanya Kara şöyle devam etti: ‘’Biz her zaman söyledik başaramayacaksınız. Ortadoğu’da bir güneş gibi doğan can feda mücadeleyle kazanılmış Rojava Devrimimiz, 10. Yılında bir güneş gibi varlığını sürdürmeye devam ediyor.’’

Açıklamanın ardından mezarlıkta yapılmak istenen anmaya polis izin vermedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top