Suruç davasında tek tutuklu sanık, 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Suruç davasında tek tutuklu sanık, 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 6 yıl önce, 33 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısında karar açıklandı.Buna göre davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin, 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı....

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 6 yıl önce, 33 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısında karar açıklandı.

Buna göre davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin, 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 20 Temmuz 2015 günü, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin Suruç merkezinde basın açıklaması yaptığı sırada IŞİD intihar saldırganı Abdurrahman Alagöz'ün patlattığı bomba sonucu 33 genç hayatını kaybetti, 100'den fazlası yaralandı.

Amara Kültür Merkezi bahçesinde yapılan açıklamayan katılan gençler, Kobani'deki çocuklara oyuncak ve yardım eşyası götürüyordu.

Ankara Gar saldırısının da sanığı olan Yakup Şahin, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Tutuklu Yakup Şahin, "Benim kimseyle anlaşmam yok. Sadece sahipsiz olduğum için buradayım. 'Halil İbrahim yaptırdı' diye ifadem olmasaydı burada olmayacaktım. Tek bir söz söylediğim için buradayım" savunmasını yaptı.

Savunma avukatları, Azzo Halaf Süleyman el Aggal’in dosyasının da birleştirilmesini istedi. Bu ismin, İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Ocak 2021 tarihinde ‘Sultanahmet ve Suruç saldırılarının patlayıcılarını temin eden DEAŞ'lı terörist yakalandı’ başlığıyla servis edilen açıklamada adı geçtiğini söylediler. Talep heyet tarafından reddedildi.