Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda

Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda
Akaryakıta peş peşe gelen zamlar sebebiyle sürücüler de akaryakıt istasyonu sahipleri de dertli. Siirtli akaryakıt istasyonu işletmecisi İsmail Ensarioğlu istasyonlardaki durumu “Benim umudum kalmadı çünkü zarar var. Her bir...

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar sebebiyle sürücüler de akaryakıt istasyonu sahipleri de dertli. Siirtli akaryakıt istasyonu işletmecisi İsmail Ensarioğlu istasyonlardaki durumu “Benim umudum kalmadı çünkü zarar var. Her bir petrolcü 20 bin lira zarar ediyor bir petrolden. Aylık 20 bin lira zarar ediyor. Mesela ben 5 bin lira elektrik tüketim parasını veriyordum ayda. Şimdi 12 bin lira gelmiş. Kazancım ne olmuş aynı. Aynı kazançla bu zararı ben nasıl kapatayım” ifadeleriyle anlattı.

Sürücülerin aracın kontağı dahi açamadığını belirten Halit Yavuz, “Mazot çok pahalanmış. Bir seferde zam olursa insan kendi tedbirini alır. İki günde bir mazot zammı geliyor. Zamlara yetişemiyoruz. Geçen sene çok iyiydi. Geçen sene 6-6 buçuktu. Bu sene oldu 16. Yüzde 200 zam geldi mazota. Sürücüler konağı zor açar, açamıyor” dedi.

“TAKSİCİLER YAKITLA BAŞ BAŞA”
ANKA’daki habere göre; taksicilik yaparak geçimini sağlayan Adil Özdemir ise “Biz taksiciler yakıtla baş başayız, bizi kurtarmıyor. Müşteri bindiriyoruz,‘Neden zam yapıyorsunuz’ diyor. Zam yapmasak biz zor durumda kalıyoruz. Geçen seneki fiyatla şimdiki fiyat arasında yüzde yüz fark var” diye konuştu.