Şuşa zaferini aliyev duyurdu Azerbaycan ilerliyor

Şuşa zaferini aliyev duyurdu Azerbaycan ilerliyor
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını açıkladı. Aliyev ulusa sesleniş açıklamasını askeri üniforma ile yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi aldıktan sonra sevincini dile getirdi....

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını açıkladı. Aliyev ulusa sesleniş açıklamasını askeri üniforma ile yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi aldıktan sonra sevincini dile getirdi. Eylül ayında Azerbaycan ile Dağlık Karabağ’ı işgal eden Ermenistan arasında yaşanan gerilim kısa bir süre içerisinde çatışmaya dönmüştü. Bölgede yüzlerce insan yaşamını yitirirken bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kritik bir açıklama yaptı. Aliyev Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da çok stratejik bir nokta olan Şuşa kentinin yönetimini ele geçirdiğini duyurdu.
Şuşa’nın kurtarıldığını açıklayan Aliyev, “Müzakere süreci hiçbir işe yaramadı. Masa arkasında bir sonuç alamadım. Bizi oyalamaktan başka bir şey yapmadılar” ifadesini kullandı.
Aliyev, “Bütün tarihi abidelerimizi yeniden restore edeceğiz. Bütün camilerimizi yeniden inşa edeceğiz. Bugün Azerbaycan bayrağı Şuşa kentinde dalgalanıyor. Biz bekledik ve güç topladık, hiçbir baskıya bakmayarak güç topladık. Bu ekonomik güçtü. Bugün Azerbaycan ekonomik olarak hiçbir ülkeye bağlı değil, hiçbir ekonomik kuruluşa bağlı değil” dedi.
ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı, Ermenistan işgalindeki Şuşa’nın Azerbaycan tarafından geri alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Erdoğan, “Azerbaycan’ın Şuşa zaferini kutluyorum. Türkiye, Azeri kardeşlerinin her zaman yanında. Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimizdir. Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. 30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda ‘men sabera zafera’ diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar” dedi.