“Susmayı bilseler en azından kazanacaklar”

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 13, 2023 / 11:27

Altılı Masa’daki anlaşmazlıkları değerlendiren Selahattin Demirtaş, “Susmayı bilseler en azından, kazanacaklar” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazeteci Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı. Nevşin Mengü, Demirtaş’a yönelttiği iki sorunun cevabını kendi YouTube kanalından yaptığı yayında izleyicilerle paylaştı. Demirtaş “HDP’nin aday çıkarması konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Erdoğan-Bahçeli iktidarından en fazla kurtulmak isteyenler elbette HDP tabanı olsa gerek. Ama bunu yaparken yeni bir Erdoğan seçmekten korkuyorlar, tedirgin oluyorlar. Hem HDP’ye hakaret edip hem HDP’yi yok sayıp hem de ‘Çaktırmadan oy verin’ demek bizim açımızdan şu sorgulamayı beraberinde getiriyor; peki biz niye bu kadar mücadele ettik, ağır bedeller ödedik? Erdoğan’ın yerine yeni Erdoğanlar seçmek için mi? Dolayısıyla değişime herkes hasret kaldı biliyoruz ama bir sahte değil, gerçek bir değişime muhalefeti zorlamak istiyoruz.”

“Altılı Masa’daki anlaşmazlıkları nasıl görüyorsunuz?” şeklindeki soruya da Demirtaş, “Çok fazla değerlendirme yapmasam daha uygun olur. Yine de dost acı söyler misali, kısaca bir şeyler ifade edeyim. Altılı Masa kurulduktan sonra masa adına tek kelime konuşulmasaydı hiç toplantı yapmasalardı şimdi oyları yüzde 60’ı geçmiş olurdu. Susmayı bilseler en azından, kazanacaklar” yanıtını verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top