ŞUTLAR VE GOLLER

ŞUTLAR VE GOLLER
Maradona’nın topla dans ettiği, bütünleştiği ve nefis bir gösteri yaptığı Life is Life şarkısı çalıyordu ısınma haraketleri sırasında Çaykur Didi Stadyumu’nda.Tüm dünyada olduğu gibi burada da anıldı, toprağı bol...

Maradona’nın topla dans ettiği, bütünleştiği ve nefis bir gösteri yaptığı Life is Life şarkısı çalıyordu ısınma haraketleri sırasında Çaykur Didi Stadyumu’nda.
Tüm dünyada olduğu gibi burada da anıldı, toprağı bol olsun, rahmet olsun. Artık 10’suzuz.
Kötü başlayan ama çabuk toparlayan Rize, 6 maçtır yenilmiyordu, eksiği-gediği yok. Galatasaray ise sakatlıklar ve Covid nedeniyle tam 7 eksikle gelmişti Rize’ye. Arda, Babel, Falcao ve Belhanda olmayınca, bunlara son anda Saracchi de eklenince Fatih Terim elindekilerden ancak böyle bir 11 yapabilirdi. İki Emre, Feghouli ve Oğulcan besleyecek ileride tek adam Diagne gol atacak.
Feghouli, çaresiz oyun kurucu iki haftadır. Yerine alıştı. Galatasaray ilk yarı baskılı oynadı, adeta Rize’yi sahasına hapsetti. Direkten dönen top, kaleci Gökhan’ın imkansızı çıkaran plonjonları gole izin vermiyordu. Rize’nin koca yarı tek bir pozisyonu vardı.
Tam ilk yarı biterken VAR’ın yarattığı penaltıyı, Diagne gole çevirince Galatasaray hak ettiği skorla soyunma odasına gitti. İlk yarı 10 şutunun 5’nde isabet sağlayan Galatasaray, maçı erkenden de koparabilirdi.
Diagne ikinci yarının hemen başında önce kaçırdı, ardından farkı ikiye çıkardı. Galatasaray rahatladı.
İlk yarı tümüyle kapanan Rize ikinci yarı açıldı ama yetersiz ayaklarıyla sonuca gitmesi imkansızdı. Ellerine ve kollarına bir türlü sahip olamayan Rizeli kramponlardan sarı kartını ilk yarı alan Boldrin, Emre Kılınç’ın yüzüne vurunca takımını 10 kişi bıraktı.
Rizeli topçuların sertliğe dayalı oyunları çok canları yakar. Hatırlayalım, Galatasaray bu deplasmandan ağır sakatlıklarla ayrılıyor. Bu statta Muslera’nın kaval, Emre Akbaba’nın adale kemiği kırılmıştı. Muslera hala dönemedi.
2019 yılından beri bu duyguyu yaşayamayan Diagne karttan bir dakika sonra hat-trick yaparak maçın fişini çekti adeta. Bu Diagne’nin kariyerindeki 4. hat-trick’i. Bu golde Feghouli’nin katkısını da not etmek lazım. Galatasaray adına sahanın en iyisiydi.
Ve hakkını teslim etmemiz gereken bir isim Taylan Antalyalı nefis bir gol attı. Taylan artık bu takımın değişmez bir formasıdır. Hem oyunuyla hem kuvvetiyle hem de o nefis şutuyla bunu herkesin zihnine yazdı.
Rize’nin 6 maçlık yenilmezlik serisini Galatasaray bozdu. Zaten Rize de tarihinde üstü üste 7 kez yenilmeden yapamamış. Tekerrür diyelim. Yenmek için elinden geleni yapmadı diye de ekleyelim.
Kayseri maçında hiçbir anlam ifade etmeyen istatistikler bu maçta skor olarak tabelaya yansıdı. İyi oyun, birlikte oyun ve vazgeçmeyen oyunun sonucuydu bu skor.
Rize kalesine gönderilen tam 20 şutun biri direkte patlasa da 11 isabetli şutun 4’ü böyle gol olur. Fatih Terim’in iki haftadır ısrar ettiği plan Rize’de tam istediği seviyeye ulaştı. Takımın eksikler de yerlerini alınca bu oyunun karşısında durulması zor.