Sütün fiyatı düşmedi arttı

Sütün fiyatı düşmedi arttı
Türkiye’de yeni yılın ilk günleriyle birlikte elektrik, doğal gaz, akaryakıt gibi üretim girdilerine gelen yüksek zamlar süt ürünlerinin market raflarındaki fiyatlarına anında yansıdı. Bir litre süt marketlerde 16,95 lira...

Türkiye’de yeni yılın ilk günleriyle birlikte elektrik, doğal gaz, akaryakıt gibi üretim girdilerine gelen yüksek zamlar süt ürünlerinin market raflarındaki fiyatlarına anında yansıdı. Bir litre süt marketlerde 16,95 lira oldu. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ana girdi olan yeme de yüzde 130 zam yapıldığına dikkat çekti.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, “Bu zamlar, çok geciktiği için şu an daha sık ve yüksek yapılıyor. Bize aralık ayında dediler ki ‘Bekleyin, 3 Ocak’tan itibaren bir zam yağmuru gelecek. Ondan sonra bir daha konuşalım’. Şimdi yakın bir süre içerisinde toplanmayı bekliyoruz” dedi. Ulusal Süt Konseyi’nin açıklamış olduğu 4 lira 70 kuruşluk çiğ süt tavsiye fiyatı ise enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Aynı zamanda 1 kilo beyaz peynir 55,45 TL’den başlıyor, 400 gram kaşar peyniri 52,95 TL’ye satılıyor. (ANKA)