Suudi Arabistan medyası ziyareti böyle gördü

Suudi Arabistan medyası ziyareti böyle gördü
Prens Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye yaptığı ziyaret Suudi Arabistan basınında geniş yer buldu. Suudi Arabistan resmi haber ajansı Suudi Basın Ajansı (SPA), “Krallık ve Türkiye’nin derin tarihi ilişkileri paylaştığına”...

Prens Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye yaptığı ziyaret Suudi Arabistan basınında geniş yer buldu. Suudi Arabistan resmi haber ajansı Suudi Basın Ajansı (SPA), “Krallık ve Türkiye’nin derin tarihi ilişkileri paylaştığına” dair bir haber yayınlayarak, “Krallık ve Türkiye’deki iki lider arasındaki karşılıklı ziyaretler ilişkilerin gücünün parlak bir kanıtı” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı, normal tokalaşma fotoğrafını paylaşırken Suudi gazetelerinin manşetlerinde Erdoğan’ın bakışlarının aşağıda olduğu anı gösteren kare vardı. Erdoğan daha önce cinayetten sorumlu tuttuğu Prensi uçağın kapısına kadar uğurladı.

Sözcü’nün Suudi Okaz Gazetesi’nden aktardığına göre, Ankara’daki Türkiye-Suudi Arabistan görüşmelerinin, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik ve kültürel ilişkiler dahil olmak üzere ikili ilişkilerde yeni bir iş birliği döneminin başladığı teyit edildi.

Mekke Gazetesi, Suudi Veliaht Prensi’nin Türkiye ziyaretini, Krallığın öncü rolünün ve küresel duruşunun bir konsolidasyonu olarak değerlendirdi. Uluslararası kamuoyunun merakla beklediği Prens Selman’ı karşılama töreninde üst düzey isimler yer aldı.