Suudi kadına, Twitter paylaşımından 34 yıl hapis cezası

Suudi kadına, Twitter paylaşımından 34 yıl hapis cezası
Suudi Arabistan’da bir kadın, Twitter hesabında muhalifleri ve aktivistleri takip edip paylaşımlarda bulunduğu için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Guardian’da yer alan habere göre, İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde...

Suudi Arabistan’da bir kadın, Twitter hesabında muhalifleri ve aktivistleri takip edip paylaşımlarda bulunduğu için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Guardian’da yer alan habere göre, İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde okuyan ve tatil için ülkesi Suudi Arabistan’a dönen Salma al-Shehab isimli kadın, Twitter hesabı olduğu için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İki küçük çocuk annesi Salma al-Shehab, sosyal medya platformu Twitter’ı “kamuoyunu huzursuz etmek, sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmak” amacıyla kullanmak “suçundan” ilk olarak üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak geçen pazartesi günü bir temyiz mahkemesi, başka suçların da değerlendirilmesini isteyerek kadına 34 yıl hapis cezası verdi. Guardian tarafından görülen mahkeme kayıtlarına göre, yeni suçlamalar arasında Shehab’ın “kamuoyunu huzursuz etmeye, sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmaya çalışan Twitter hesaplarını takip ederek yardım ettiği” ve yeniden suç duyurusunda bulunulduğu iddiası yer alıyor.