Suudi yetkili: O bize geldi, ticaret bizim şartlarımıza göre olacak

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 1, 2022 / 11:13

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4.5 sene sonra gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyaretinde Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da Suudi Başkonsolosluğu’nda katledilmesinin hiç gündeme gelmediğine dikkat çekti.

The Guardian muhabiri Martin Chulov imzalı yazıda Erdoğan ve Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ı bir araya getiren görüşmede “garip kucaklaşmalar ve sahte gülümsemeler” olduğunu belirtilirken, “Geride kalan üç senede bu iki lideri aynı odada görmek düşünülemezdi” denildi. Erdoğan, cinayet emrinin verenin peşinde olduklarını açıklamış, bu kişinin de Veliaht Prens olduğu haberleri sıkça çıkmıştı. Chulov, “Erdoğan, rakibinin sarayında olmaktan memnun duruyordu. Suudi Veliaht Prensi ise ödül kazanmış bir adam gibi duruyordu” değerlendirmesinde bulundu. The Guardian muhabiri, ekonomik büyüme ihtiyacının ağır bastığını, Erdoğan’ın da bu yüzden Riyad’la ilişkileri düzeltmeye yöneldiğini ifade etti.

The Guardian’a konuşan bir Suudi yetkili, “Onun bize, bizim ona olduğundan daha çok ihtiyacı var. O bize geldi. Duruşu ona milyarlara mal oldu. Herhangi bir ticaret bizim şartlarımıza göre olacak” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top