Şuursuzlukta Zirve Sancar’a Bilim Dersi

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 27, 2021 / 13:21

TEKNOFEST için TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu ile buluştu. “Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sancar, “Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz” sorusu üzerine, “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmiş gerçekten çok beğendim” dedi.
Genetik çalışmalarıyla Nobel Kimya Ödülü alan Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığı sorusuna ilişkin “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Yani mantıklı değil. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ifadelerine yer verdi. Sancar, görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydederek, “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” dedi.

AŞI KARŞITLARI SANCAR’A ‘GENETİK’ DERSİ VERDİ


DNA onarımı, hücre dizilimi, kanser tedavisi gibi konular üzerinde çalışan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar’ın aşı karşıtlığını mantıksız bir tutum olarak değerlendirmesi sonrası aşı karşıtları Sancar’a tepki gösterdi. Sancar’a sosyal medya üzerinden “genetik” dersi verildi. Bazı kullanıcılar Nobelli bilim insanını “boş yapmakla” itham etti. Kullanıcılardan biri, “Birisi Aziz hocaya gerçekleri anlatsın. Bu aşı değil, bu mRNA gen değişim terapisi içinde grafen oksit var” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top