SUV 2023 başı, Sedan 2024 sonu satışta

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 7, 2022 / 17:29

TÜRKİYE’nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) hem markasını hem de vizyon otomobil diye tanımladığı yeni elektrikli sedan konseptini Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’te fuarında ilk kez dünyaya tanıttı. 2023 yılı ilk çeyreğinde C-SUV sınıfında ilk otomobilini Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanan Togg, ikinci üreteceği Sedan modeline ışık tutan konsepti ile beğeni topladı.

Dünyaca ünlü Türk tasarımcı Murat Günak liderliğindeki Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanan konsept, dingil mesafesinden dolayı daha büyük boyuta sahip gibi algınlansa da C segmentinde yer alıyor.

Araç Togg tarafından sedan değil fastback olarak tanımlanmış.

Motor ve bataryalar C-SUV’la aynı ama batarya teknolojisi hızlı geliştiği için menzil artabilirmiş.

2023 ilk çeyrekte satışa sunulacak C-SUV’dan 18 ay sonra devreye girecek. Yani muhtemelen 2024 sonunda satışa sunulacak.

Konseptte yer alan ve büyük dikkat çeken ters kapılar otomobilin artık üçüncü bir yaşam alanı haline geldiğinin altını çizmek için tasarlanmış. Yani konspete özel, seri üretimde olması planlanmıyormuş.

Togg’un CES’teki standında 3 boyutlu yazıcıyla Gemlik’i simgeleyen zeytin ağacı oluşturulmuş.

Ünlü mimar, tasarımcı ve sanatçı Güvenç Özel, Togg için stantta yapay zekâ ile sanatı bir araya getirmiş.

Tasarımcı Arzu Kaprol, Togg ekibinin kıyafetlerini tasarlamış. Mehmet Ünal ve Prof. Dr. Barış Bozkurt yapay zekayla Togg’a özel bir şarkı bestelenmiş.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top