Tahıl koridoru devam edecek

Tahıl koridoru devam edecek
Rusya, Ukrayna’nın kendilerine karşı askeri operasyonlar düzenlenmesi için kullanmayacağına dair yazılı güvence verince askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasına geri döndü.Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,...

Rusya, Ukrayna’nın kendilerine karşı askeri operasyonlar düzenlenmesi için kullanmayacağına dair yazılı güvence verince askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasına geri döndü.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye ve Birleşmiş Milletler sayesinde, tahıl koridorunun Kiev tarafından Rusya’ya karşı askeri operasyonlar düzenlenmesi için kullanılmayacağına dair Ukrayna’dan yazılı garanti aldık” denildi.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu şu an için alınmış olan garantileri yeterli görmektedir ve Ukrayna limanlarından tahıl ve gıda ürünlerinin güvenli bir biçimde çıkarılmasını içeren anlaşmanın uygulanmasına yeniden başlayacaktır” ifadelerine yer verildi.


NET GARANTİLER VERİLDİ
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko da “Ukrayna’dan tahıl ihracatıyla ilgili altyapı ve koridorların kullanılması yoluyla bu tür saldırıların tekrarlanmayacağına dair aldığımız net garantiler var” dedi.

PUTİN: ÇEKİLME HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın geri döndüğü Türkiye’nin aracı olduğu tahıl sevkiyat anlaşmasından tekrar çekilme hakkını saklı tuttuğunu ancak bunu yapması halinde Ukrayna’dan Türkiye’ye tahıl sevkiyatını engellemeyeceğini söyledi.