Tahıl koridoru resmen açılıyor

Tahıl koridoru resmen açılıyor
Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl koridoru için geçen hafta imzalanan anlaşma uyarınca kurulan Ortak Koordinasyon Merkezi’nin İstanbul’da faaliyetlerine başladığını duyurdu.Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna Limanlarından...

Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl koridoru için geçen hafta imzalanan anlaşma uyarınca kurulan Ortak Koordinasyon Merkezi’nin İstanbul’da faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna Limanlarından Tahılın Güvenli Nakliyesine İlişkin Mutabakat İnisiyatifi’nin hükümlerine uygun olarak Ortak Koordinasyon Merkezi İstanbul’da çalışmaya başladı. Öncü Rus uzman grubu, bugün İstanbul’a gidecek ve dörtlü formatta çalışmaya başlayacak” denildi.

RESMİ AÇILIŞ BUGÜN
Milli Savunma Üniversitesi’nde kurulan Ortak Koordinasyon Merkezi’nin resmi açılış töreni bugün yapılacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, törende bir konuşma
yapacak ve merkez ile ilgili bilgi verecek.

İlk etapta 4 ay geçerli olacak anlaşma; İstanbul’da BM, Türkiye, Rusya ve Ukrayna temsilcilerinden oluşan bir merkezin kurulmasını öngörüyor.

Müşterek Koordinasyon Merkezi, Ukrayna’daki 3 limandan çıkan tahıl yüklü gemilerin tüm hareketlerini yakından izleyecek. Karadeniz’de oluşturulan koridoru kullanacak olan gemiler, gerekmesi durumunda Boğazlardan geçmeden önce denetlenecek.

Ukrayna da üç limanda tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığı açıkladı.