Tahıl koridorundan ses yok

Tahıl koridorundan ses yok
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapılacak Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması konulu bir görüşmenin şu anda yer almadığını...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapılacak Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması konulu bir görüşmenin şu anda yer almadığını söyledi. Peskov, “Fakat gerekmesi hâlinde Erdoğan ile yapılacak görüşmeleri oldukça kısa süre içinde programa ekleyebiliyoruz. Şu an için böyle bir görüşmeye dair nihai bir anlaşmaya varılmış değil” dedi.

BERLİN’DE BEŞLİ ZİRVE
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Berlin’de Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa’nın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda NATO zirvesi, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu, tahıl sevkiyatı ve Ege konuları ele alındı.

Ukrayna savaşının küresel etkilerinin devam ettiği bir dönemde İttifakın dayanışma içerisinde olmasının önemine ve teröre karşı ayrım yapmaksızın net bir tutum sergilenmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Dünya gıda güvenliği açısından Karadeniz tahıl sevkiyatı sürecinin önemine ve Türkiye’nin bu konudaki girişimlerine dikkat çekildi.