Tahliyem seçimlere bağlı

Tahliyem seçimlere bağlı
Dört yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala, Batılı büyükelçilerin kendisiyle ilgili olarak yaptığı çağrı ve yaşanan son gelişmeler hakkında Alman Der Spiegel dergisinin soruları yanıtladı. Hükümetin kendisi hakkındaki...

Dört yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala, Batılı büyükelçilerin kendisiyle ilgili olarak yaptığı çağrı ve yaşanan son gelişmeler hakkında Alman Der Spiegel dergisinin soruları yanıtladı.

Hükümetin kendisi hakkındaki suçlamalarını, Soros ile ilgili ortaya atılan iddiaları bir kez daha reddeden Kavala, siyasi gerekçelerle tutuklu bulunduğunu belirterek bunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararında da ortaya koyulduğunu vurguladı. Kavala, Avrupa ülkelerinin Türkiye’deki insan hakları ihlalleri nedeniyle Ankara’ya karşı daha sert tavır alması, bu kapsamda yaptırımlar uygulaması çağrılarına ise destek vermedi. “AB, Erdoğan hükümetine yaptırım uygulamalı mı?” sorusuna Kavala, “AB Türkiye ile diyaloğu sürdürmeli, bunu yaparken insan hakları ve hukuk üstünlüğünü gündeme getirmeli. Bu hemen yaptırımlara başvurmaktan daha iyi” yanıtını verdi.

Der Spiegel, Osman Kavala’ya, “Erdoğan iktidarda olduğu süre içerisinde serbest bırakılacağınıza inanıyor musunuz?” sorusunu da yöneltti. “Bir sonraki seçimlere kadar son derece ağır siyasi gerilimli bir süreçten geçileceğini düşünüyorum” diyen Kavala, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yabancı güçlerin hükümeti devirmeye çalıştığı şeklindeki komplo teorileri bilinçli olarak devreye sokulacaktır. Bu nedenle seçimlere kadar serbest bırakılmam sadece bir temenni olabilir. Öte yandan, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kasım ayı sonuna kadar serbest bırakılmamam halinde Türkiye aleyhinde ihlal prosedürü başlatacağını duyurdu. Şayet hükümet için, AİHM kararlarına uymaması nedeniyle ödeyeceği bedel, benim tutuklu kalmamın sağladığı avantajlardan daha ağır olursa, belki o zaman seçimlerden önce serbest bırakılabilirim.”