‘Tahminler daha kötü olacak’

‘Tahminler daha kötü olacak’
Ülke ekonomilerine ilişkin bu ay yapacakları büyüme tahminlerinin bir önceki tahminlerden daha kötü olacağı uyarısını yapan IMF Başkanı Georgieva, “Ülkelerin birçoğuna ilişkin tahminlerimizi aşağı yönlü revize ederken,...

Ülke ekonomilerine ilişkin bu ay yapacakları büyüme tahminlerinin bir önceki tahminlerden daha kötü olacağı uyarısını yapan IMF Başkanı Georgieva, “Ülkelerin birçoğuna ilişkin tahminlerimizi aşağı yönlü revize ederken, az sayıda ülke için yukarı yönlü revizyon yapacağız” diye konuştu.
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hiçbir krizin koronavirüs gibi küresel olmadığını belirten Georgieva, Avrupa ülkelerinin de aralarında bulunduğu 170 ekonominin bu yılı daha düşük kişi başına düşen milli gelirle tamamlayacağını dile getirdi.


Nisan’da yayımlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, dünya ekonomisinin yüzde 3 daralacağını hatırlattıklarını kaydeden Georgieva, “Bir sonraki tahminlerimizi haziranda yapacağız ve ne yazık ki daha kötü olacak” ifadesini kullandı. IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na ilişkin güncellemesini 24 Haziran’da açıklaması bekleniyor.