Tahran’da yoğun görüşme trafiği: Savaş sonrası ilk yüz yüze görüşme

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 20, 2022 / 12:25

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 yıllık bir aradan sonra üçlü zirve için Tahran’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in üçlü zirve öncesinde görüşme yaptı. Ukrayna savaşından sonra iki lider ilk kez yüz yüze görüştü. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüştü.
PUTİN: İLERLEME VAR SONUÇ YOK
Erdoğan ile görüşmesi öncesinde yaptığı açıklamada Ukrayna’dan tahılın çıkarılması sorununa değinen Putin, “Arabuluculuk çabalarınız, gıda sorunları ve Karadeniz üzerinden tahıl ihracatı ile ilgili müzakereler için Türkiye’de platformu sağlamanızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Arabuluculuğunuz sayesinde ilerleme kaydettik. Tüm sorunlar henüz çözülmedi ancak ilerlemenin olması iyidir” dedi.


PUTİN-REİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de ikili görüşme yaptı. Reisi, “Diğer ülkeler sadece terörle mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Ancak ilişkilerimiz ve terörle mücadeledeki işbirliğimiz kendimiz için belirlediğimiz hedeflere ulaşabileceğimizi kanıtladı” dedi. Putin daha sonra İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile de bir araya geldi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top